11 juni - begin augustus 2019: Aanpassen kabels en leidingen Plas Laagraven en Park de Koppel

23-05-2019

Netwerkbeheerder Stedin past kabels en leidingen aan ter voorbereiding op de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht. Er is een omleiding voor fietsers.

Wat gaat gebeuren?

Vanaf dinsdag 11 juni tot en met eind juli/begin augustus 2019 is netbeheerder Stedin aan het werk bij de Plas Laagraven en Park de Koppel naast de A12 bij Utrecht. In een aantal weken legt Stedin onder andere een nieuwe elektriciteitskabel aan (+/- 345 meter) van Plas Laagraven, onder de A12 door, richting Park de Koppel. 

Stedin legt de nieuwe elektriciteitskabel aan door middel van een gestuurde boring onder de A12 door. Dit houdt in dat de boor bij Plas Laagraven de grond ingaat en weer boven komt in Park de Koppel, aan de oostzijde van De Kuil. De hinder voor de omgeving blijft door deze manier van boren (gestuurd boren) beperkt. Vanaf het punt waar de boor boven komt, worden kunststof buizen terug door het gat getrokken waar later de kabel doorheen gaat. Daarnaast komt er een nieuwe elektriciteitskabel aan de zuidzijde van de A12.  

Ondervind ik hinder?

Het fietspad aan de oostzijde van de plas, parallel aan de Koppeldijk, wordt gedurende de werkzaamheden afgesloten. Fietsers worden omgeleid. 

Bij Plas Laagraven plaatst Stedin een tijdelijke boorinstallatie aan het einde van de Koppeldijk in de groenstrook. Bewoners aan de Koppeldijk kunnen hier enige geluidshinder van ondervinden. Het aan- en afvoeren van materiaal gebeurt via het fietspad langs de plas Laagraven. De Koppeldijk blijft tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer. In Park de Koppel aan de oostzijde van De Kuil (het voetbal- en speelveld) komt een kleinere installatie met werktent te staan. Ook hier kunnen bewoners van omliggende straten geluidsoverlast ervaren. Het is niet noodzakelijk om groen te verwijderen. Bestaande bomen worden beschermd en indien nodig worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het inzaaien van gras.

Omleiding voor fietsers

Het fietspad aan de oostzijde van de Plas Laagraven (het Seychellenpad, parallel aan de Koppeldijk) is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Fietsers kunnen de omleidingsroute volgen langs de westzijde van de plas. Dit fietspad zal gedurende de werkzaamheden tijdelijk worden voorzien van verlichting. Bekijk de kaart voor de omleidingsroute.

Lat: 52.0551430898912
Long: 5.13134254694421

Een momentje...
Cookie-instellingen