Verlengde Hoogravenseweg bij onderdoorgang A12 gestremd tot medio juni

11-04-2019

Vanaf maandag 15 april is de Verlengde Hoogravenseweg gestremd ter hoogte van de onderdoorgang (Liesboschpad) onder de A12. Stedin vervangt hier de gasleiding op verzoek van Rijkswaterstaat.

De voorbereidende werkzaamheden aan de Verlengde Hoogravenseweg zijn op maandag 8 april gestart. Vanaf maandag 15 april is de Verlengde Hoogravenseweg voor al het verkeer gestremd tot medio juni 2019.

Welke omleidingsroute kan ik nemen?

Om het werk uit te kunnen voeren is het noodzakelijk het fietspad onder de A12 door af te sluiten. Fietsers en bromfietsers kunnen gebruikmaken van de onderdoorgang bij de Winthontlaan, aan de andere zijde van het kanaal. Deze omleidingsroute staat met borden aangegeven. De roeiverenigingen aan de Verlengde Hoogravenseweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar vanaf de noordzijde (Utrecht). 

Vanuit Houten en Nieuwegein leiden borden u via de Liesbosch en de Liesboschbrug naar de Winthontlaan. Komt u vanuit Utrecht? Volg dan de borden over de Socratesbrug via de Zeehaenkade naar de onderdoorgang op de Winthontlaan. Bekijk de kaart voor de omleidingsroute. Houd er rekening mee dat de omleidingsroute iets langer is (1,5 kilometer) dan de route via de Verlengde Hoogravenseweg. 
 

Wanneer wordt er gewerkt?

Aannemingsbedrijf Siers voert namens Stedin de werkzaamheden uit. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00-16.00 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met Siers via telefoonnummer 088  5572700. 

Aansluitend op de werkzaamheden van Stedin zal ook waterbedrijf Vitens werkzaamheden op deze locatie gaan uitvoeren. Zodra hier meer informatie over is, vindt u dat op deze website. 

Aanleiding

Stedin vervangt deze gasleiding op verzoek van Rijkswaterstaat in verband met de geplande aanpassing van de A27/A12. In 2018 is Stedin gestart met het verplaatsen en vervangen van kabels en leidingen op verschillende locaties langs de A12 en A27. Het verleggen is nodig, omdat de kabels en leidingen anders in de weg liggen als de snelwegen worden verbreed. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden. Het daadwerkelijke werk aan de A12 en A27 start pas als het tracébesluit onherroepelijk is. 

Omleidingsroute fietsers en bromfietsers Verlengde Hoogravenseweg

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen