Stedin verlegt kabels en leidingen bij rotonde Laagraven (afgerond)

31-01-2019

Hier vindt u het laatste nieuws rondom de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht. 

Netbeheerder Stedin is aan het werk bij rotonde Laagraven bij Utrecht en Nieuwegein. Tot eind april worden elektriciteits-, signaalkabels en gasleidingen aangepast of nieuw aangelegd.

Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht. Stedin voert werkzaamheden uit aan bestaande elektriciteitskabels en gasleidingen of legt nieuwe aan. Om het werk te kunnen uitvoeren worden twee tijdelijke werklocaties ingericht met een boorinstallatie. De eerste werklocatie is de groenstrook naast de bus- en vrachtwagenbaan aan de oostkant van de Laagravenseweg. De tweede locatie ligt aan de overzijde van de Laagravenseweg ter hoogte van de bocht in het fietspad.

Ondergrondse boringen bij A12

Stedin werkt met zogeheten ‘gestuurd boren’. Hierbij wordt schuin onder wegen doorgeboord, waardoor minimale hinder voor de omgeving ontstaat. Tijdens de boringen kunnen omwonenden en bedrijven gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit en gas. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur.

Vanaf de werklocaties wordt ondergronds geboord richting het noorden, onder rotonde Laagraven door. Een tweetal boringen komen aan de noordzijde van de snelweg A12 boven de grond naast de ATV Utrecht-Zuid, volkstuinvereniging, net voor de Oude Liesbosweg. De boringen vanaf de bocht in het fietspad komen in het grasveldje tussen de Waterlinieweg en de Nijeveldsingel boven de grond.

Werkzaamheden woonwijk Hoograven

Na de boringen worden kabels en leidingen doorgetrokken in de woonwijk Hoograven, vanaf de Nijeveldsingel door de Harnaslaan, Herautsingel en de Oude Liesbosweg. Deze werkzaamheden zijn in april 2019 gereed. De straten blijven bereikbaar voor verkeer. Wel zal het trottoir voor enkele weken worden opgebroken. Voetgangers wordt gevraagd, aangegeven met gele verwijzingsborden, om via de overzijde van de straat te lopen. Voor bewoners is er tijdens de werkzaamheden geen onderbreking van elektriciteit of gas.

Gedurende de werkzaamheden in de woonwijk is ook het tunneltje aan de Oude Liesbosweg deels afgezet. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de tunnel, waarbij fietsers worden verzocht af te stappen.

Gedurende de werkzaamheden is het tunneltje aan de Oude LIesbosweg deels afgezet. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de tunnel, waarbij fietsers worden verzocht af te stappen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen